Városlista
2023. szeptember 24, vasárnap - Gellért

Hírek

2023. Június 09. 10:21, péntek | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Ünnepeld velünk a Jóga Világnapját!

Ünnepeld velünk a Jóga Világnapját!

Kiskunfélegyházán minden évben közös jógázással ünneplik meg a Jóga Világnapját. A helyszín mindig változó, ezúttal a Hősök parkjába várják az érdeklődőket június 17-én.

Szombaton délelőtt 9 órakor kezdődik és előreláthatóan 12 óráig fog tartani a jeles esemény, melyen Fricska Irén, Dombóváriné Márti és Ruskó Editjógaoktatók segítségével bárki betekintést nyerhet ebbe a mozgásformába, mely a szervezet orvossága, a figyelem és a tudatosság eszköze.

A jógának több ezer éves története van, és az eredeti, elsődleges célja önmagunk valódi megismerése a befelé figyelés által. Az, hogy a fizikai testünket átmozgatjuk, az ennek a lecsendesedett, belső figyelmi folyamatnak a szükséges része.

A szervezők tehát nemcsak a gyakorlott jógásokat, hanem a teljesen laikus érdeklődőket is szívesen látják. Mindhárom jógaoktató könnyen kivitelezhető, túlzott testi erőt nem kifejezetten igénylő gyakorlatsorral fogja bemutatni ezt a népszerű és elterjedt mozgásformát, ami különböző statikus és dinamikus pózokra alapoz, átmozgatja és nyújtja a testet.

A Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda (EFI) által is támogatott programon való részvételhez jógamatrac szükséges, de ha valakinek nincs, néhányat a helyszínen tudnak adni. Rossz idő esetén a Waldorf iskola ad helyet a rendezvénynek a tornatermében, illetve a mosdók használatára is itt lesz lehetőség.

(Képek: infokiskunfelegyhaza / Fábián Adrienn / archív)

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 21. 21:31, csütörtök | Helyi

Természetvédelmi vetélkedő a Péteri-tónál

A Batthyány Lajos Általános Iskola 3 főből álló csapata is részt vett a Petőfiszállási Kistérségi Természetvédelmi Vetélkedőn szeptember 20-án szerdán.

2023. Szeptember 21. 21:19, csütörtök | Helyi

A piros sipkás vidám fickó

Lázár Ervin Program keretében a Ciróka Bábszínház előadását tekinthették meg a Batthyány Lajos Általános Iskola 2. évfolyamos tanulói.

2023. Szeptember 20. 21:45, szerda | Helyi

Euronics üzlet nyílik Kiskunfélegyházán

2023. szeptember 25-én megnyitja első kiskunfélegyházi áruházát hazánk legnagyobb üzlethálózattal rendelkező elektronikaicikk-kereskedője, a magyar tulajdonban lévő Euronics.

2023. Szeptember 18. 13:43, hétfő | Helyi

II. Mezgés traktoros felvonulás és I. traktoros verseny

Traktoros felvonulást és versenyt szervez a MEZGÉ.