Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Június 09. 10:21, péntek | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Ünnepeld velünk a Jóga Világnapját!

Ünnepeld velünk a Jóga Világnapját!

Kiskunfélegyházán minden évben közös jógázással ünneplik meg a Jóga Világnapját. A helyszín mindig változó, ezúttal a Hősök parkjába várják az érdeklődőket június 17-én.

Szombaton délelőtt 9 órakor kezdődik és előreláthatóan 12 óráig fog tartani a jeles esemény, melyen Fricska Irén, Dombóváriné Márti és Ruskó Editjógaoktatók segítségével bárki betekintést nyerhet ebbe a mozgásformába, mely a szervezet orvossága, a figyelem és a tudatosság eszköze.

A jógának több ezer éves története van, és az eredeti, elsődleges célja önmagunk valódi megismerése a befelé figyelés által. Az, hogy a fizikai testünket átmozgatjuk, az ennek a lecsendesedett, belső figyelmi folyamatnak a szükséges része.

A szervezők tehát nemcsak a gyakorlott jógásokat, hanem a teljesen laikus érdeklődőket is szívesen látják. Mindhárom jógaoktató könnyen kivitelezhető, túlzott testi erőt nem kifejezetten igénylő gyakorlatsorral fogja bemutatni ezt a népszerű és elterjedt mozgásformát, ami különböző statikus és dinamikus pózokra alapoz, átmozgatja és nyújtja a testet.

A Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda (EFI) által is támogatott programon való részvételhez jógamatrac szükséges, de ha valakinek nincs, néhányat a helyszínen tudnak adni. Rossz idő esetén a Waldorf iskola ad helyet a rendezvénynek a tornatermében, illetve a mosdók használatára is itt lesz lehetőség.

(Képek: infokiskunfelegyhaza / Fábián Adrienn / archív)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.