Városlista
2023. december 11, hétfő - Árpád

Hírek

2023. Szeptember 22. 13:05, péntek | Helyi sport

Út az ismeretlenbe a Koppány Íjászoknál

Út az ismeretlenbe a Koppány Íjászoknál

Ópusztaszeren 2023. szeptember 16-17-én szervezte a Magyar Íjász Szövetség a és távcéllövő Nemzeti és Országos Bajnokságot.

Mivel ezek a műfajok a Turul Koppány Íjászaitól távol állnak, ezért az indulók száma is szerény volt részünkről. Két ember vállalta be a megmérettetést és utaztak el a versenyre.
Fekete Boglárka, aki a korosztálya szinte összes címeit korábban már begyűjtötte (VB, EB, OB) ezért kis motivációhiányos idő után 22-ben újult erővel csatlakozott a Koppányokhoz. Bogika akkor csigás íjjal próbálkozott. Pár hónap közös munka után nagy fejlődésen esett át, de kisebb ráhatással, győzött a hagyomány! Visszatért a vadászíjához. Bogika egy kiegyensúlyozott, intelligens, céltudatos ifjú hölgy, akinek tervei vannak a sportban és tervei vannak az életben. Célkitűzése az íjászatban ismét a legjobbak közé tartozni és a Mesteríjász minősítési cím megszerzése. Ennek a célnak nagyon nehéz feltételei vannak, de ismerve Őt, meg fog küzdeni érte! Első lépés a távcéllövő OB volt.
A szép környezetben, jó társaságban megszervezett verseny, csak segítette a cél elérését. Eredménylapját áttekintve is megállapíthatom, hogy szédületes ügyességgel vette az akadályokat hiszen 140 méteren célt találni nem kis kihívás! Tapasztalatból mondom.
Több felnőtt bajnokot is maga mögé utasítva a Vadászíj Ifjúsági Lány kategóriában 281 ponttal az első helyen végzett! Így Országos Bajnoki címet szerzett! Valamint első osztályú íjász minősítést ért el, ami fontosabb volt ezesetben, mint a helyezés száma. Eredményét figyelembevéve nem kis teljesítmény, hogy az összesített női mezőnyben is a 3. lett. Ezúton is gratulálok és a céljai eléréséhez további sok közös munkánk lesz, de megcsináljuk!

Megjegyzem, erőn felüli szülői támogatást kap, sok időt, energiát és pénzt áldoznak Bogika íjász útjára. Netán valaki a cikket olvasva, indíttatást érezne arra, hogy az íjcsere tervét támogassa segítse, az hatalmas segítség lenne az egyesületnek és a Fekete családnak is. Örömmel vennénk, ha az egyesület tulajdonába valaki felvállalna egy ilyen íj megvételét, amíg Bogika az íjjal versenyezne, addig használná, majd később átadná az egyesület a következő tehetségnek. Egy ilyen íj 180.000 Ft + hozzá a vesszők. Várjuk azt a szponzort, aki ezt megengedheti magának. Előre is köszönjük.

A férfiak közt Balanyi Sándor vállalta az ismeretlen út megtételét. Sanyinak sincs szégyellnivalója hiszen a felnőtt férfiak közt bejutott a döntőbe, ahol végül a 6. helyet szerezte meg!

Mindkettőjüknek gratulálok az elért eredményhez és köszönöm a fáradtságukat, hiszen ezzel is öregbítették Kiskunfélegyháza város és a Turul Koppány IHSE hírnevét!

Dinnyés Gyula
Koppányíjász
Kiskunfélegyháza

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 10. 19:54, vasárnap | Helyi sport

Sikerrel zárták az évet a félegyházi birkózók

Két helyszínen, szép sikereket elérve zárták az idei évet a félegyházi birkózók

2023. November 21. 08:50, kedd | Helyi sport

Utánpótlás-csapatbajnokságon vettek részt a félegyházi birkózók

Szigetváron rendezték az U15-ös fiú és a női utánpótlás- csapatbajnokságot, az elmúlt hétvégén.

2023. Október 16. 13:39, hétfő | Helyi sport

Ősszel is aktívak a Koppány Íjászok

Október 7-én népes csapattal, pontosabban 16 fővel vettek rész a Koppányok a Hetényegyházi Íjász és Szabadidő Sport Egyesület a Kalmár Pihenőparkban a soron következő íjász versenyen.

2023. Október 02. 21:00, hétfő | Helyi sport

Őszi Turul Koppány verseny eredmények

2023. szeptember 23-án a Koppányok egyik csapata a Dél-Alföldi régiós versenysorozat hatodik egyben utolsó állomásán vett részt, Kiskundorozsmán.