Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2014. Június 03. 11:36, kedd | Kék hírek
Forrás: MTI

Vádat emeltek egy fiatal nőt kihasználó nyíregyházi család tagjai ellen

Vádat emeltek egy fiatal nőt kihasználó nyíregyházi család tagjai ellen

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettével és más súlyos bűncselekmények elkövetésével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nyíregyházi család öt tagját, akik kihasználtak, megaláztak és többször megvertek egy hozzájuk költözött fiatal nőt - közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

Zsíros Zsolt főügyész elmondta, a Nyíregyházi Törvényszékhez benyújtott vádirat szerint a többszörösen büntetett asszony és fia 2006-ban fogadták be családi házukba az akkor 22 éves nőt. A vádlottak kihasználták a sértett befolyásolhatóságát, éretlen személyiségét, és különféle, ház körüli munkákat végeztettek vele.
A fűtetlen helyiségben elszállásolt, hiányos ruházatú nőt az asszony és a fia ököllel és botokkal rendszeresen bántalmazta. 2013. február 8-án és az azt megelőző napokban olyan súlyosan megverték őt, hogy a sértett elvesztette az eszméletét és életveszélyes állapotban került kórházba - ismertette a főügyész.
Zsíros Zsolt megjegyezte, a férfi élettársa ugyan szemtanúja volt a sértett rendszeres verésének, de nem segített a bajban lévő embernek, neki ezért kell vádlottként felelnie.
Amíg a sértett kórházban volt, az erőszakos férfit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, az asszonyhoz pedig hazaköltözött a lánya öt kiskorú gyermekével. A két nő megpróbálta rávenni a sértettet arra, hogy ne tegyen terhelő vallomást a fiúra, hazudja azt a rendőröknek, hogy ismeretlenek verték meg a városban. A nő a kórházból visszament a családhoz, ahol az asszony, a lánya, sőt már a fiú nevelt lánya is tovább bántalmazta - idézte a vádiratot a főügyész.
A sértett 2013. december 13-án tüdőgyulladásban halt meg, halála az orvos szakértő szerint nem állt összefüggésben a bántalmazásával.
Az asszony, a fia, a lánya és a férfi nevelt lánya előzetes letartóztatásban van, míg a fiú élettársa szabadlábon védekezhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 12:39, szerda | Kék hírek

A NAV csaknem 3000 hamis alkatrészt és autódiagnosztikai eszközt szűrt ki a piacról tavaly

Csaknem 3000 hamis autóalkatrészt, autódiagnosztikai eszközt és szoftvert szűrt ki a piacról tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonvédelmi Szakmai Egyesületének (JAF) szakmai támogatásával.

2024. Június 07. 07:16, péntek | Kék hírek

Hármas gyilkosság történt Szerbiában

Hármas gyilkosság történt csütörtökön a kelet-szerbiai Knjazevacon, ahol egy 22 éves férfi meggyilkolta az apját, a nagyanyját és a nagyapját - közölte Ivica Dacic belügyminiszter.

2024. Június 06. 09:24, csütörtök | Kék hírek

Büntetőeljárás indult a vízbe fulladt 5 éves kisfiú ügyében

A rendőrség közigazgatási és büntetőeljárást is indított a szerdán délelőtt Hajdúszováton megfulladt 5 éves kisfiú halálesete pontos körülményeinek tisztázásáért

2024. Június 04. 14:05, kedd | Kék hírek

Bűnügyi felügyelet alá helyezték Gyárfás Tamást

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság döntését megváltoztatva elrendelte Gyárfás Tamás elsőrendű vádlott bűnügyi felügyeletét a Fenyő János médiavállalkozó megöletése miatt indult ügyben kedden.