Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. Február 23. 13:04, vasárnap | Életmód
Forrás: - Adrienn -

Valóban megfázhat a haj?

Valóban megfázhat a haj?

Különösen a téli hideg hónapokban foglalkoztat minket ez a kérdés, hiszen a reggeli rohanásban tusolás után nem mindig jut idő a haj teljes megszárítására.

Különösen a téli hideg hónapokban foglalkoztat minket ez a kérdés, hiszen a reggeli rohanásban tusolás után nem mindig jut idő a haj teljes megszárítására. Ilyenkor latolgatjuk, hogy nyomjunk a fejünkbe sapkát, vagy a kapucni alá rejtsük még kissé nyirkos tincseinket.
A hideg hatására a fedetlen fejbőrön reflex-szerű érösszehúzódás alakul ki, melynek tartós fennállása, vagy gyakori ismétlődése esetén hajhullás alakulhat ki. Tehát ha ezt figyelembe vesszük, akkor valóban megfázhat a haj. Télen a faggyútermelés csökkenése miatt a haj szárazabbá válik és emiatt törékennyé válik, ami szintén hajhullás formájában jelentkezik.
Viseljünk tehát télen sapkát, és használjunk rendszeresen a téli időszakban hajtápláló, regeneráló készítményeket. Vitaminban és tápláló olajokban gazdagabb hajápolókat válasszunk a hideg téli időszakban, mint nyáron, mikor a faggyútermelés intenzívebb a fejbőrünkön is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 15. 07:53, szerda | Életmód

Bemutatták G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyvét

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.