Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Február 11. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Változékony és hűvösebb idő várható a hétvégén

Változékony és hűvösebb idő várható a hétvégén

Változékony és hűvösebb idő várható a hétvégén: többfelé napközben is mérhetnek 5 Celsius-fok alatti értékeket, vasárnap pedig néhol mínusz 10 fokig is lehűlhet a levegő.

Ezzel együtt sok napsütés várható, a hegyekben viszont hózápor is előfordulhat - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Péntekre virradóra az éjszaka képződött köd helyenként csak lassan oszlik fel, máshol alapvetően napos idővel indul a nap. Várhatóan késő délelőtt viszont észak, északnyugat felől "frontális felhőzet" érkezik, amelyből szórványosan előfordulhat kisebb, időszakos eső, záporeső. A hegyekben havas eső zápor, hózápor sem kizárt. A szél megélénkül, megerősödik, elsősorban a magasabban fekvő helyeken viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet többnyire plusz 10 és 15 fok között várható, de a tartósan ködös, felhős részeken pár fokkal hidegebb lesz az idő.

Szombaton napos idő várható, csapadék nem valószínű és a légmozgás is mérséklődik. A hőmérséklet hajnalra általában mínusz 5 és plusz 1 fok közé süllyed, ugyanakkor a fagyzugos tájakon ennél több fokkal hidegebb is lehet. Délutánra plusz 3-8 fokig melegszik fel a levegő.

Vasárnap a Dunántúlon továbbra is napos marad az idő. A Dunától keletre eső területeken viszont délelőtt erősen megnövekedhet a felhőzet, beborulhat az ég. Érdemi csapadék nem valószínű, legfeljebb keleten fordulhat elő időszakosan gyenge eső, a hegyekben kisebb havazás. Időnként megélénkül, néhol meg is erősödik szél. Hajnalban általában mínusz 6 és mínusz 1 fok közötti értékek várhatók, de egyes helyeken akár mínusz 10 fok körülire is lehűlhet a levegő. A csúcshőmérsékletek általában plusz 5 és 10 fok között alakulnak, de a tartósan felhős, kevésbé szeles keleti tájakon több fokkal alacsonyabb értékek is lehetnek - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.