Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Május 30. 07:25, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Változik a MÁV-Start menetrendje

Változik a MÁV-Start menetrendje

Megváltozik szombattól a vonatok menetrendje és a jegyek díjszabása is.

Elindul mától a MÁV-Start előszezoni menetrendje. A vonatokon 50 százalékos értékesítési korlátot vezetnek be a balatoni forgalomban, tehát minden második ülőhely üresen marad, így biztosítható az utasok közötti 1-1,5 méteres védőtávolság.

Ez azt jelenti, hogy a gyors- és sebesvonatok a gyorsvonati pótjegy helyett csak vonatra szóló (vonathoz kötött) pótjegy használatával vehetők igénybe. A vonathoz kötött pótjegy meghatározza, hogy a jeggyel a vonat melyik kocsijában lehet utazni, a kocsin belüli ülőhely viszont szabadon elfoglalható.

A MÁV-Start tájékoztatása szerint a koronavírus-járvány miatt Budapest és Balaton között jelenleg csökkentett menetrend van érvényben. Május 30-tól viszont a nyári menetrend kezdetéig - június 19-ig - sűrűbben járnak a vonatok.

Címkék: máv, menetrend, vasút, vonat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről