Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. Május 12. 19:59, vasárnap | Belföld
Forrás: Objektív hírügynökség

Változnak a dohánykereskedelem engedélyezésének szabályai

Változnak a dohánykereskedelem engedélyezésének szabályai

2013. július 1-jével jogszabályi változás miatt módosulnak a dohánygyártmányok kiskereskedelmére vonatkozó engedélyezési szabályok

2013. július 1-jével jogszabályi változás miatt módosulnak a dohánygyártmányok kiskereskedelmére vonatkozó engedélyezési szabályok. A fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló 2012. évi CXXXIV. törvény (közismertebb nevén a Trafiktörvény) szerint változnak a dohánygyártmányok kiskereskedelmére vonatkozó engedélyezési szabályok. Ennek értelmében 2013. július 1-jét követően a dohánytermékek kiskereskedelme csak vámhatósági engedély birtokában végezhető. Ez nem egyenlő a koncessziós szerződés megkötésével, tehát a koncesszió elnyerésével önmagában még nem lehet dohányterméket beszerezni, illetve forgalmazni.

2013. május 1-je és 2013. június 30-a között a kereskedelmi tevékenységre vonatkozó általános szabályok betartása mellett lehetőség van a dohánybolt előzetes üzemeltetésére, amennyiben a dohánytermék-kiskereskedő – az egyébként 2013. július 1-jétől érvényes – vámhatósági engedélyét 2013. július 1-jét megelőzően (legkorábban 2013. május 1-jén) kézhez veszi. A dohánybolt előzetes üzemeltetésére a vámhatósági engedély birtokában is kizárólag akkor kerülhet sor, ha az engedéllyel rendelkező dohánytermék-kiskereskedő a dohánybolt előzetes üzemeltetésére irányuló szándékát az engedélyt kiadó vámhatóság felé bejelenti. A dohánybolt előzetes üzemeltetéséhez működési engedély nem szükséges.

Az engedélykérelem benyújtásához szükséges nyomtatványok, illetve további információk megtalálhatók a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapjának (www.nav.gov.hu) főoldalán, a „Trafiktörvény” menüpont alatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.