Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2018. Február 19. 19:23, hétfő | Belföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Változott a szabálytalan áram-vételezés büntetése

Változott a szabálytalan áram-vételezés büntetése

Új szankciórendszer lépett életbe a hétfőtől hatályos, a szabálytalan villamosenergia-vételezés megállapítására vonatkozó új rendelettel - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal az MTI-vel hétfőn.

A MEKH közleménye szerint az új szankciórendszer lényege, hogy a szolgáltatók számára kötelezővé teszi a fokozatosság elvének alkalmazását. Ismétlődő szabálytalankodás esetén a rendeletben szereplő kötbéralap kétszeresével, illetve háromszorosával, de akár ötszörösével is büntethető a fogyasztó.

A rendelet egyik újdonsága, hogy a mérőberendezések felhasználási helyen történő ellenőrzésének kezdetén az elosztónak szóban és írásban is részletes tájékoztatást kell adnia az ellenőrzés céljáról.

Hétfőtől a felhasználót egyértelműen tájékoztatni kell arról, hogy az ellenőrzésen mindvégig jelen lehet, továbbá nyilatkozatot tehet azzal összefüggésben.

A vizsgálat eredményéről az elosztó jegyzőkönyvet köteles átadni a felhasználónak, amelynek tartalmaznia kell a vizsgálat során feltárt tényeket - egyebek között ezt is tartalmazza az új jogszabály.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor