Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2020. Június 16. 08:25, kedd | Helyi
Forrás: hirado.hu

Várnunk kell még a jó időre

Várnunk kell még a jó időre

Kedden a nap első felében még többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, inkább csak helyenként és rövid időre szakadozhat fel a felhőtakaró.

Délutántól azonban gomolyosodik a felhőzet, és a legtöbb helyen néhány órára kisüt a nap – írta az Országos Metetorológiai Szolgálat.

Több helyen valószínű eső, zápor, az ország keleti felében zivatar is. A Dunántúlon az északnyugati szelet kísérhetik élénk, olykor erős lökések.

Intenzívebb záporok, zivatarok környezetében erős, akár viharos lökés is előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint zivatarveszély miatt Vas és Zala megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Felhőszakadás veszélye miatt is sok megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Emellett Budapesten, Pest, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy és Tolna megyében a tartós eső miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 21 és 27 fok között valószínű, de a tartósabban felhős tájakon ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. Késő estére 15 és 21 fok közé csökken a hőmérséklet, az északnyugati szél a Nyugat-Dunántúlon, az északkeleti szél pedig a Zemplén körül élénk marad.

Címkék: eső, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.