Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2019. Szeptember 26. 09:03, csütörtök | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Végzetes divat terjed az utakon

Végzetes divat terjed az utakon

Életveszélyes trendre hívja fel a figyelmet az Országos Mentőszolgálat.

Sok autós egy egyszerű csat segítségével hallgattatja el járműve figyelmeztető jelzését, hogy ne kelljen bekötnie magát vezetés közben.

"Fillérekbe kerül, mégis az életükkel fizettek érte" - beszédes címet kapott egy, a mentők Facebook-oldalán kedden reggel megjelent bejegyzés. Mint írják, az elmúlt időszakban több olyan halálos balesethez kellett kivonulniuk, ahol a biztonsági öv megmenthette volna az áldozatok életét. Ehelyett azonban csak egy egyszerű, olcsón megvásárolható csatot dugtak az érintettek a biztonsági öv csatlakozójába, ezáltal kiiktatva autójuk az öv használatára figyelmeztető jelzését.

"A világ alighanem legostobább terméke az a biztonsági öv csat, amit bárki megvásárolhat, aki nem félti az életét" - fogalmaz a poszt. A mentőszolgálat a tragikus kimenetelű balesetek kapcsán felhívta a figyelmet, hogy biztonsági öv használatával csökkenthető vagy elkerülhető a sérülések többsége.

Címkék: biztonsági öv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 16:56, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 10. 16:54, péntek | Helyi

Vasárnap lesz a májusi vásár Félegyházán

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Piac- és Vásárüzemeltetési részlege tájékoztatja a vásárlókat és az árusokat, hogy a Kiskunfélegyházi Országos Állat és Kirakodó vásár időpontja: 2024. május 12. (vasárnap).

2024. Május 09. 09:05, csütörtök | Helyi

Kiválasztották Bács-Kiskun legjobb borait

A gyümölcsös alföldi boroké a jövő – hangzott el a szerdán tizenegyedik alkalommal megrendezett Bács-Kiskun Vármegye Bora versenyen Nemesnádudvaron.

2024. Május 08. 10:25, szerda | Helyi

Oldott hangulatban, lelkesen

A Batthyany Lajos Általános Iskolában április végén rendezték meg a nyolcadik iskola-előkészítő foglalkozást a nagycsoportos óvodások számára.