Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2015. Október 14. 09:37, szerda | Helyi
Forrás: -Szerk.-

VÉRADÁS

VÉRADÁS

Októberben még két véradás lesz városunkban. Amennyiben lehetősége van rá és szeretne vért adni, kérjük jelenjen meg az alábbi helyszínen és időpontban. Minden csepp számít!

Véradások időpontja és helye:

  • Okt. 22-én 9-12 óráig - Szakmaközi Művelődési Ház
  • Okt. 29-én 10-15 óráig - IBV Hungária Kft.

Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot.

Ezenkívül érdemes tudni, hogy férfiak akár 5-ször, nők viszont maximum 3-szor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

A véradáshoz fényképes igazolványt kell bemutatni az adatok felvételéhez, pl. személyigazolvány, diákigazolvány, jogosítvány, útlevél, valamint a TAJ kártyát és a lakcímkártyát is vinni kell.

Véradás előtt lehet enni, sőt kell is, de lehetőleg ne zsíros, nehéz ételt. Nagyon fontos, hogy elegendő folyadékot igyon a donor. Ha ezt nem tette meg, akkor célszerű a véradás előtt a véradóknak kikészített folyadékból hozzávetőleg fél litert elfogyasztani. Ha nem evett, akkor néhány darab kekszet is célszerű enni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)

2024. Május 17. 09:46, péntek | Helyi

A MÁV kérése - Ha pünkösdkör utazik, váltsa meg már most vonatjegyét!

Május 19-én, vasárnap az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, 21-én pedig már a megszokott munkanapi menetrend érvényes.