Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2020. Március 03. 12:20, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Vidám hangulatban telt a pusztai terepbringa túra

Vidám hangulatban telt a pusztai terepbringa túra

Immáron második alkalommal rendezte meg a Kiskunfélegyházi Amatőr Kerékpáros Klub és a Bringabarát Kerékpárbolt és Szerviz a Tour de Puszta biciklitúráját március 1-jén.

Tavaly a szemerkélő esőben mintegy harminc fő gyűlt össze a szervezőkön kívül Fülöpjakabon, a Fülöp Büfé előtt, hogy teljesítsék az akkori túratávot. Idén ezt a létszámot jóval túllépte a rendezvény, hiszen közel hetvenen pattantak bringájuk nyergébe, hogy a tavaszköszöntő pusztai kerékpártúrán részt vegyenek – tudtuk meg Kürti Mártitól, a Tour de Puszta egyik fő szervezőjétől, akinek férje Simon Szabolcs szervezőként és indulóként is végigtekerte (már sokadszorra) a túraútvonalat.

A családias hangulatú sportrendezvény indulóinak átlag életkora 30 és 40 között állapodott meg és egyenlőre a sportosabb szemléletű emberek vállalkoztak a 21 illetve a 35 km-es táv megtételére, de a mezőny legfiatalabb tagja, a 6 éves Varga-Bene Olívia is vidáman tekerte kerékpárját a dimbes-dombos terepen. A szervezők nem titkolt szándéka az, hogy a jövőben minél több családot tudjanak bevonni a hagyományteremtő célzattal elindított hétvégi kerékpáros programba.

- 45 előnevezőnk volt, közvetlen a rajtnál pedig plusz 19 fő állt, akit a jó idő „beszélt rá”, hogy kerékpározással töltse el a vasárnapját. Nemcsak Kiskunfélegyházáról és közvetlen környékéről, hanem Szegedről, Kecskemétről, Kiskunhalasról, Bajáról, Tiszaalpárról, sőt még egy határmenti településről is érkeztek sportbarátok– tudtuk meg az indulást követő percekben Mártitól.

Az indulóknak három ellenőrzőponton kellett végighaladniuk, ahol irányítást, esetleg segítséget is kérhettek. Mindhárom állomást úgy választották ki a szervezők, hogy látványban ne legyen hiány, így a Cross pályán, egy kilátónál és az ún. Macskáson - a pálya egyik igen nevezetes, homokos, dombos emelkedő szakaszánál - lehetett egy picit pihenni és természetesen nézelődni is. A táv 18. km-énél mindenki eldönthette, hogy a hosszabb, avagy a rövidebb utat választja.

Az induláskor a Fornetti Kft. jóvoltából pogácsát és fánkot, valamint Bringabarát Kerékpárüzlet és Szerviznek köszönhetően izotóniás italport biztosítottak a szervezők a kerékpározóknak, a célba érkezéskor pedig kávé és tea kuponokkal vártak mindenkit.
Ezen felül még minden résztvevő, aki teljesítette a távot, elismerő oklevéllel és a tiszaalpári Matic Kft. felajánlásának köszönhetően Tour de Puszta 2020. egyedi gravírozású éremmel gazdagodott. Támogatásával szintén hozzájárult a rendezvény sikeréhez az Office Star és a kiskunfélegyházi Szuperinfó ingyenes információs hetilap is.

- Büszkék vagyunk arra, hogy a Kiskunfélegyházi Amatőr Kerékpáros Klub egy olyan kemény maggal rendelkezik, aki nem csak kerékpározni szeret, hanem a közösségi események szervezésében is részt vesz. Ahhoz, hogy ezt a rendezvényt megvalósíthassuk, már hetekkel ezelőtt elkezdtük a munkát, még a hideg – mondhatjuk úgy téli – napokban. Többször megtörtént a pályabejárás, mely segítette az útvonal véglegesítését. Klubtagjaink nemcsak a megelőző munkákból vették ki a részüket, hanem a rendezvény lebonyolításában, az adminisztratív munkákban, illetve a zárás után a rendrakásban is segítettek. Az utóbbi szerencsére nem igényelt túl nagy erőfeszítést, mert már a plakátokon és a hirdetményekben is előrebocsátottuk, hogy rendezvényünk a környezettudatosságon alapszik. Így felhívtuk a figyelmet a szemetelés mellőzésére és nem használtunk műanyag poharakat sem. Mindenki a saját műanyag kulacsában fogyasztotta el, amit inni szeretett volna – mesélt a részletekről lapunknak Márti, akitől azt is megtudhattuk, hogy jövőre is szeretettel várnak minden kerékpár barátot rendezvényükre.

Aki pedig kedvet kapott többször is elővenni bringáját az év folyamán, az bármikor csatlakozhat a Kiskunfélegyházi Amatőr Kerékpáros Klubhoz, melynek tagjai rendszeresen szerveznek túrákat és edzéseket is.

A Tour de Puszta 2020 verseny/túra beérkezési és időeredményei:

Hosszú táv (35 km)
1. helyezett: Duzmath Csaba (Kecskemét)
2. helyezett: Szurmik Attila (Kiskunfélegyháza)
3. Szekeres Péter: (Kecskemét)

Rövid táv (21 km)
1. Tóth Roland (Kecskemét)
2. Eperjesy János (Kiskunfélegyháza)
3. Szolnoky Tamás (Kiskunfélegyháza)

Képünkon a legfiatalabb induló: Varga-Bene Olívia (6 éves)

Képek szerzői: Fábián Adrienn, Kovács István, Molnár István, Szalai László

Videó készítői: Szalai László (1) és Petrov Attila (2)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:08, csütörtök | Helyi

Figyelem!!! Több helyen útlezárás várható!

A Jogging Plus Sportegyesület és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata futóversenyt rendez 2023. május 27-én délelőtt a tavalyi évhez hasonlóan.

2024. Május 16. 16:06, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 15. 19:13, szerda | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Hagyományőrző, kulturális, szórakoztató programok, kiállítások, sportesemények színesítik a városalapítók hete fesztiválját május 17. és 26. között.

2024. Május 15. 11:41, szerda | Helyi

Több mint két tonna romlott húst találtak egy kisteherautóban az M5-ösön

Több mint két tonna romlott húst találtak a pénzügyőrök egy túlsúlyos kisteherautóban az M5-ös autópályán - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán az MTI-t.