Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Szeptember 03. 11:53, kedd | Helyi
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Visszatér a napsütés

Visszatér a napsütés

Az országon átsöprő hidegfronti hatás nyomán borús, esős nap áll előttünk, holnap viszont visszatér a napsütés.

A rekkenő kánikulának ezzel együtt egy időre búcsút mondhatunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint ma egyre inkább megnövekszik a felhőzet, illetve elered az eső a keleti országrészben. Eközben a Dunántúlon a délelőtt folyamán fokozatosan megszűnik a csapadék, majd több órára kisüt a nap. A Dunától keletre délutánig borult marad az ég, többfelé kell esőre, záporra, egy-egy zivatarra is számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 27 fok között valószínű: 20 fok alatti értékek a tartósabban csapadékos északi tájakon, 25 fok fölötti maximumok pedig délelőtt a keleti határszélen lehetnek.

A keleti országrészben még délután is borult lehet az idő. Fotó: iStock

Késő este a keleti határ közelében még felhős lehet az idő, néhol eshet is, ezt leszámítva azonban mindenhol derült vagy legfeljebb kissé felhős lesz az ég. Hajnalra a levegő hőmérséklete 7-14 fok közé süllyed vissza. Holnap már túlnyomóan derült, napos, száraz időben lesz részünk, napközben a hőmérséklet 23-26 fokig emelkedik. Hasonlóan alakul majd a csütörtök is, de pénteken is csupán helyenként zavarhatják meg záporok az enyhe nyár végi meleget.

Ami a hétvégét illeti, szombaton közepesen és erősen felhős területek és időszakok egyaránt előfordulhatnak, esőre ugyanakkor csak elszórtan kell számítani. Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik, de a nappali csúcshőmérséklet így is 20-26 fok között várható. Vasárnap már több helyen kialakulhat eső, zápor, miközben a hőmérő higanyszála továbbra is 19-25 fokig emelkedik majd napközben.

Címkék: eső, napos idő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.