Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Június 09. 12:13, hétfő | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Zenélő grafikák

Zenélő grafikák

A képzőművészet és a zene kapcsolata volt a fő témaköre az Alapfokú Művészeti Iskola tanévzáró kiállításának.

A képzőművészet és a zene kapcsolata volt a fő témaköre az Alapfokú Művészeti Iskola tanévzáró kiállításának.A két művészeti ág közös jellemzőinek, a ritmusnak, az árnyalatoknak, hangulati játékoknak az ötvözése volt a feladatuk az ifjú alkotóknak. A művelődési központ aulájában kiállított képek azt bizonyítják, hogy a grafikus növendékek erős muzikalitással bírnak, alkotásaik érzékenyen láttatnak meg zenei elemeket.

Kis Virág művésztanár a tárlat megnyitója apropóján elmondta, hogy a zenei tagozat három éve működik iskolájukban, a növendékek száma évről évre duplázódik. A gyerek sok örömet lelnek a munkában. A kész termékek gyönyörködtetik őket és szüleiket, az ilyen összegző kiállítások pedig a látogatókat. A foglalkozásokon elkészült képeket rövid időn belül kikérik az iskolából, hogy hazavihessék, és otthon a lakást díszítsék vele. A végzősök szinte minden munkájukat magukkal viszik, ami a tárlatot végignézve érthető. A kiállítás június 16-áig látogatható a Móra Ferenc Művelődési Központban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok