Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2018. Január 14. 11:00, vasárnap | Helyi
Forrás: BAON

A város is elvitetheti az udvari szemetet

A város is elvitetheti az udvari szemetet

Az udvaron felhalmozott szemét miatt elszaporodtak a patkányok az Illésházy utcá­ban.

A környékben lakók tehetetlenek, évek óta küzdenek a rágcsálókkal – panaszolta el a BAON szerkesztőségének az egyik szomszéd.

Nemcsak a patkányok és a szemét jelent problémát az Illésházy utca 10. szám alatt, hanem az épület állaga is. A szomszédok szerint a ház életveszélyes. Féltek, hogy rádől az ott lakókra, a szomszédban élőkre vagy az arra járókra, ezért értesítették a hatóságokat.

A szomszédok azt is elmondták, a bejelentés után a házban élő két felnőtt nőt a hajléktalanszállóra vitték, fiútestvérük azonban nem hajlandó elhagyni az otthonát, bármilyen veszélyes is. Azt is megtudtuk, hogy a testvérek helyzete akkor vált teljesen kilátástalanná, amikor édesapjuk kórházba került. A három felnőtt ugyanis képtelen az önellátásra.

A szomszédok elmondták, kérték a családot, hogy ne hordjanak össze annyi szemetet, mert elszaporodnak a patkányok. De hiába. Az összegyűjtött szemetet eladták, ebből próbáltak megélni. Amit nem vettek át tőlük, az maradt az udvaron és szaporodott évről évre, ideális életteret biztosítva a patkányoknak.

A szomszédok azt is hangsúlyozták: a lakókkal – a szemét felhalmozásán túl – nem volt semmi gondjuk, hiszen a légynek sem ártanak. Ám az életmódjuk évek óta megkeseríti a környékbeliek életét, ezért szeretnék, ha végre pont kerülne az ügy végére.

Az Illésházy utca ügyét a képviselő-testület is tárgyalta legutóbbi ülésén. A városatyák felhatalmazták a polgármestert, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az ügy mielőbb megnyugtatóan rendeződjön.

A hatóság a ház elbontását szorgalmazza
Az üggyel kapcsolatban dr. Faragó Zsolt jegyzőt kérdezte meg a BAON újságírója, mit tehet az önkormányzat ilyen esetben. Elmondta: a félegyházi önkormányzatnak egyértelmű célja az embertelen és lakóközösséghez méltatlan állapot mielőbbi felszámolása. A jegyzőtől megtudtuk, a rendkívül elhanyagolt állapotú épületben a szakhatóság megtiltotta a lakhatást és a ház elbontását szorgalmazza. Az épület statikai állapota ugyanis életveszélyes mind az ott lakókra, mind a szomszédos épületekre, az udvar és környezete pedig jelentős fertőzésveszélyt hordoz. A jegyző azt is elmondta, kötelezték a lakókat a hulladék elszállítására, ám ismerve anyagi hátterüket, annak lebonyolításának költségeit előreláthatólag nem tudják fedezni. Amennyiben a tulajdonosok a felszólításnak nem tesznek eleget, a polgármesteri hivatal elvégzi a hulladékmegsemmisítést az érintett ingatlan utólagos megterhelése mellett.

Címkék: Illésházy, patkányok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok