Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. November 02. 17:20, csütörtök | Helyi
Forrás: BAON

Az iskola konyhája és ebédlője is megújul Bugacon

Az iskola konyhája és ebédlője is megújul Bugacon

Az egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok indulnak a bu­gaci Rigó József Általános Iskolában.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt Menő Menzák az iskolában című pályázaton 20 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az intézmény.
– Munkatársaim összefogásának és kitartó munkájának köszönhetően készült el az az átfogó program, amely a bugaci gyerekek egészséges életmódra nevelését tűzte ki célul – nyilatkozta a BAON internetes hírportálnak Kiri Sándorné, a Rigó József Általános Iskola igazgatója.

– A Mit (t)egyél, hogy jól (l)egyél című projekt több mint 20 programot tartalmaz, amelyek központi témái az egészséges étkezés, a sport és a szabadidő hasznos eltöltése. Megszervezésüknél fontos szempont volt, hogy olyan neves szakembereket hívjunk meg, akiknek munkássága és élete példaértékű a gyerekek előtt. Vendégünk lesz többek között Erős Antónia televí­ziós műsorvezető, aki a cukorbetegségről tart előadást a diákjainknak, munkatársai pedig vércukorszint-mérést végeznek. Ellátogat hozzánk Katus Attila, Béres Alexandra és Rubint Réka is, akik az egészséges életmódról, a sport fontosságáról beszélgetnek a gyerekekkel.

Programsorozatunk vendége lesz dr. Zacher Gábor toxikológus, aki a káros szenvedélyekről, a drogfogyasztás, a dohányzás vagy akár az energiaitalok veszélyeiről tart előadást, pszichológusunk, Dologné Kovács Izabella pedig azok lelki hátteréről beszélget a gyerekekkel. Szabó Gyuri bácsi a gyógynövényekkel, míg Buday Péter az egészséges és finom ételekkel ismerteti meg a diákokat. Ellátogat az iskolába egy kozmetikus is, aki arról tájékoztatja a lányokat, hogy az elfogyasztott ételek milyen hatással vannak a bőrükre. De vendégeink lesznek a Gyógyító bocsok, akiktől elsősegélynyújtást tanulhatnak a gyerekek – részletezte az igazgatónő.

– Az egészséges ételek elkészítéséhez elengedhetetlen a konyha fejlesztése és új konyhai eszközök beszerzése, hogy a legmodernebb eljárásokat alkalmazva készülhessenek a változatos ételek, amit a program során felújított ebédlőben fogyaszthatnak majd el diákjaink – tette hozzá az igazgató.

– A programokat megelőzve kérdőív segítségével felmérjük a gyerekek étkezési szokásait. A kérdőíveket dietetikus értékeli és ez alapján tanácsokkal látja el a diákokat és megfelelő étrendet állít össze elsősorban az ételallergiások számára. Az allergiával küzdő gyerekek ebédjét pedig megfelelően képzett diétás szakács készíti el. Szerencsére nagyon kevés, alig tíz gyermek küzd valamilyen allergiával iskolánkban. Jelenleg egyébként 350 személynek főznek az iskola konyháján. A helyiek véleménye szerint nagyon finom a bugaci menzás ebéd – hangsúlyozta Kiri Sándorné.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok