Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Szeptember 10. 11:33, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Büszkék lehetünk arra, hogy hízott liba termékeink világelsők

Büszkék lehetünk arra, hogy hízott liba termékeink világelsők

A XX. Félegyházi Libafesztivál egyik legfontosabb programja a baromfiágazatban dolgozók részére, minden alkalommal a szakmai tanácskozás.

A városházán szeptember 7-én tartott szakmai konferencián nemcsak a libatenyésztők, hanem az ágazathoz kapcsolódó rokon szakmák, a hatóságok, pénzintézetek takarmányos cégek stb. is képviseltették magukat.

A megjelenteket elsőként Csányi József polgármester köszöntötte. Beszédében külön kiemelve az Integrál Zrt.-t, mely fennállása óta támogatja a várost és az immáron 20 éve megrendezésre kerülő Libafesztivált is.

Dr. Horváth Sándor, az Integrál Zrt. elnök-vezérigazgatója elismerően szólt a baromfiágazat valamennyi szereplőjéről, kihangsúlyozva azt, hogy a hízott liba és hízott libamáj előállításban világelsők vagyunk, de hízott kacsa, pecsenyekacsa és pecsenyeliba előállításban is jó szakmai hírnévvel büszkélkedhetünk.

A konferencia további részében az előadók a baromfiágazat jövőjéről, az elért kiváló eredmények megtartásának lehetőségeiről és a további fejlődés – fejlesztés módjairól beszéltek.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok