Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Szeptember 14. 11:31, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Futva, bringázva, rollerrel, gyalog is kipróbálták a Dessewffy utcát

Futva, bringázva, rollerrel, gyalog is kipróbálták a Dessewffy utcát

Nemrégiben még az útalapot készítették a Dessewffy utcán, a mai napon (szeptember 14-én) pedig már teljes egészében átadásra kerülhetett.

Az ünnepélyes felavatást megelőzően a Kossuthvárosi óvodások próbálták ki rollerrel, kerékpárral, a József Attila Általános Iskolások pedig futóversenyt rendeztek rajta. Városunk elöljárói gyalog sétáltak végig a mintegy 660 m hosszú és 5,5 m széles, újraaszfaltozott útszakaszon.

Amikor 2014. évben felállította városunk képviselőtestülete a „Munkára Félegyháza Programot”, akkor a lényeges szempont az volt, hogy városunk lakosságának igényei szerint tervezzék meg a projekteket. Ennek érdekében önkormányzatunk minden háztartásba eljuttatta az igényfelmérő kérdőíveket, melyekből kb. négyezer darab érkezett vissza a polgármesteri hivatalba. Ezen kérdőívek figyelembevételével tervezte meg önkormányzatunk Dr. Kiss Ákos Csaba és Dr. Ónodi Izabella körzeti képviselőkkel azokat a beruházásokat és fejlesztéseket, melyeket a kossuthvárosi városrészben igényeltek a lakosok.

A Dessewffy utca, mint a Kossuthváros gyűjtőútja már évek óta katasztrofális helyzetben volt, tekintve az út állapotát, illetve a csapadékvíz elvezetését. Az aszfaltozást és útépítést megelőzően a Bácsvíz Zrt. elvégezte a föld alatti szükséges munkálatokat. Ezt követően került kialakításra a szennyvízcsatorna és az esővíz elvezetés, valamint az útszegély, de az is említésre méltó, hogy szélesebb lett az út- mondta el az ünnepélyes szalagátvágást megelőzően Csányi József, városunk polgármestere.

Beszédében külön kihangsúlyozta, hogy figyeljen mindenki a sebességhatárok betartására ezt követően is, mert elképzelhetőnek tartja, hogy mozgó traffipax segítségével fogják a száguldozókat lassabb közlekedésre bírni.

Dr. Kiss Ákos Csaba az 5. sz. körzet képviselője – többek között a kossuthvárosi városrész egyik lakosa – örömét fejezte ki, hogy végre a körzetének egyik neuralgikus pontja megújulhatott. A képviselő az egymásra figyelő közlekedésre és a sebességhatárok betartására szintén felhívta a figyelmet.

Dr. Ónodi Izabella a 8. sz. körzet képviselője elmondta, hogy még a választások előtt sétálgatott ebben a városrészben. Mint azt akkoriban is megállapította a Kossuthváros - mint egy különálló kis falucska – kellemes, hűvöst adó fáival igazán szép és barátságos része városunknak. Azt is látta, hogy a legnagyobb problémát ezen a területen az utak állapota jelenti. A mai naptól végre a két körzet közötti út tökéletesen betöltheti azt a funkciót, melyre hivatott. Beszédének zárásaként pedig jó egészséget kívánt az út minden használójának és csatlakozva az előtte szólókhoz szintén felhívta a figyelmet az óvatos közlekedésre.

Fekete Tamástól, a kivitelező ÚT-ÉP-KER ’97 Kft. ügyvezetője lapunk kérdésére elmondta, hogy a Dessewffy utca 5,5 m szélességben és 660 m hosszúságban újulhatott meg a projekt zárásaként, melynek költsége mintegy 120 millió forint volt.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok