Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Szeptember 06. 16:41, csütörtök | Helyi
Forrás: Szász Angéla

Két napon át minden a libáról szól majd Kiskunfélegyházán

Két napon át minden a libáról szól  majd Kiskunfélegyházán

Huszadik alkalommal rendezik meg 2018. szeptember 7-én és 8-án a Kiskunfélegyházi Libafesztivált.

A szervezők a már megszokott programok – mint libából készült ételek versenye, libatenyésztők szakmai konferenciája, libafarm látogató és libasimogató – mellett színjátszó- és rajzpályázattal, városnéző túrával, valamint számos könnyűzenei koncerttel is készülnek.

Kovács-Csonka Szilvia, a Móra Ferenc Művelődési Központ igazgatója a programokat sorolva elmondta: a 35 éve alakult Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület tagjainak vándorkiállításán az érdeklődők a paraszti kultúra ápolóival, többek között hímzőkkel, nemezelőkkel, fafaragókkal, fazekasokkal, kékfestőkkel és kosárfonókkal találkozhatnak.
A kisgyermekes családokat bábelőadások, gyermekkoncertek, kézműves foglalkozások, játszóházak, fotószínház és fakörhinta várja. A fesztivál jellegéhez igazodva lesz városnéző túra a Petőfi-emlékév jegyében, látogatás egy libafarmra, libasimogató, a „Mesterek utcájában” pedig kirakodó vásár és kézműves bemutatók.
A „Ki mit tud sütni-főzni a libából?” elnevezésű megmérettetés zsűrijének elnöke és a verseny házigazdája Bede Róbert mesterszakács és Szőke András filmrendező, humorista lesz. A versenyzők sültek, pörköltek, illetve egytálételek kategóriában nevezhetnek, és ezúttal is kiválasztják a legszebb szakácsnét.
Idén rendezik meg a Kiskunfélegyházi Libafesztivál keretében az ötödik Kunsági Néptánc Találkozót, amelyre a határon túlról is várnak együtteseket.
Az egészséges életmód jegyében szerveznek sakk- és futóversenyt, véradást, valamint egészségügyi szűrést és tanácsadást.
Az estéket Palya Bea, a Cimbaliband, a Budapest Bár, Szabó Balázs bandája, valamint a Quimby koncertjei zárják.
A programsorozathoz kapcsolódva a víziszárnyas ágazat helyzetéről, állategészségügyi, termelési és piaci kérdéseiről, valamint a pályázati lehetőségekről szakmai tanácskozást is szerveznek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: