Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Június 10. 12:52, hétfő | Helyi sport
Forrás: Varga Ferenc

Az első mérkőzés után eldőlt a továbbjutás

Az első mérkőzés után eldőlt a továbbjutás

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság megnyerése a KHTK számára osztályozót ért. A sorsolásból adódóan kijelenthető, hogy az egyik legerősebb ellenfél jutott a megyei bajnoknak

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság megnyerése a KHTK számára osztályozót ért. A sorsolásból adódóan kijelenthető, hogy az egyik legerősebb ellenfél jutott a megyei bajnoknak. Az osztályozó mérkőzést megelőzően ismertették a korosztályos csapatok ez évi eredményeit, majd az U-16-s csapat a harmadik, míg az U-19-es csapat az első helyért járó érmeket és kupákat vehette át Fekete László és felesége törzsszurkolóktól és a szakosztályvezető Busa Imrétől. Az osztályozó kezdése előtt a felnőtt csapat tagjai is átvehették a bajnoki címért járó érmeket és kupát. A díjakat átadták a Megyei Labdarúgó Szövetség vezetői, Losonczy László igazgató és Kerpics Ferenc a versenybizottság titkára.

Kiskunfélegyházi Honvéd TK-Grand Poker Club – MTK Budapest II. 0 – 10 (0-3)

Kiskunfélegyháza, 600 néző
Vezette: Kovács J. Zoltán (Medovarszki János, Buzás Balázs)

KHTK: Tóth P. – Ábel, Kelemen (Forgó), Fekete, Nemes – Ujváry (Lénárt), Bakos (Ormándi), Némedi, Nagy V., Szabó T. – Zs. Juhász.
Vezetőedző: Némedi Norbert,
Edző: Kádár Tamás, Nádasdi Péter.

MTK Budapest II.: Scheilinger – Nagy, Vukmir, Hajdú, Hangya – Sipos, Ladányi, Vass – Pál, Batizi Pócsi, Varga.
Szakmai igazgató: Garami József,
Edző: Teodoru Vaszilisz.

Gólszerzők: Vass (5), Varga (3), Batizi Pócsi (2)
Sárga lap: Fekete, Ormándi, Szabó T., Lénárt illetve Vukmir
Kiemelkedő teljesítmény: az egész csapat illetve Vass, Ladányi, Varga, Vukmir.

Az MTK együttese érkezett a mai osztályozó mérkőzésre, Kiskunfélegyházára. Az összeállításból lehetett következtetni, hogy a vendégek már az első mérkőzésen eldöntik a továbbjutás kérdését. Nagyon sok néző volt kíváncsi a mai összecsapásra, hogy az NB-I-es játékosokkal megerősített csapat ellen láthassanak egy jó mérkőzést. Gyászszünettel kezdődött a mérkőzés, az egy hete elhunyt korábbi labdarúgó és játékvezető Szabó Lajos (Guti) emlékének tisztelegtek a nézők.
A vendégek azonnal kézbe vették a játék irányítását sok veszélyes akciót kezdeményeztek és a 11. percben már vezettek Vass 17 méterről lőtt szabadrúgásával,0-1. Sok futásra kényszerítette a hazai csapat játékosait a NB-I-es keretből (4-5 fő) megerősített vendégek együttese és a 15. percben Batizi Pócsi is betalált, 0-2. Ezután a hazai csapat is igyekezett, Némedi lövését kellett a vendég kapusnak hárítania, majd szögletrúgást követően Fekete fejese a kapufán csattant. A vendégek lendületes, sokpasszos játéka érvényesült, és a 32. percben kijátszott helyzet után Vass ismét betalált, 0-3.
A szünet után folytatta lendületes játékát az MTK csapata és nagyon sok támadásaiból gólfesztivált rendezett. A hazai csapat becsületesen küzdött, kapusuk több esetben is bravúrokat mutatott be, de a frissebb és lendületes nagy jövő előtt álló fiatalokból álló vendégcsapat ennyivel jobb volt. A vendégek játékosai közül többen kimagasló teljesítményt nyújtottak, főleg a góllövők okoztak nehéz perceket a hazaiaknak.
A visszavágó mérkőzés egy hét múlva lesz, június 15-én 17 órakor Budapesten a Hidegkúti Stadionban.

Kádár Tamás (KHTK): Becsületesen készültünk erre a mérkőzésre. Igyekeztünk helytállni, a közönséget kiszolgálni. Kijött a két csapat közötti különbség. Gratulálok ellenfelünknek.
A visszavágón nagy élmény lesz a Hungária krt.-í stadionban játszani.
Némedi Norbert (KHTK): Ez a reális eredmény, ezt a tempót nem tudtuk felvenni. Ennyi különbség volt a két csapat között. A visszavágón igyekszünk helytállni, előtte kétszer edzünk. A csapat mindent megtett a mai mérkőzésen, a tíz gól ellenére kapusbravúrok voltak, az egész csapatot kiemelem.
Teodoru Vaszilisz (MTK): Egy nagyon jó csapat ellen kellett az osztályozó mérkőzést játszani. Ellenfelünk sokpasszos játéka alapján kimondható, hogy megérdemelten nyerték meg a megyei I. osztályú bajnokságot. Kitűnő körülmények között játszhattunk, készülünk a visszavágó mérkőzésre.

Fotók: Rigó Tamás, Gulyás Sándor

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 16:16, kedd | Helyi sport

Áprilisi éremeső a Koppányoknál

2024. április 06-án a Kiskunfélegyházi Reptéren versenyeztek a Koppányok. A versenyt mely a 2024-es Sólyompróba sorozat 2. állomása volt, a KHTK Fénypárduc Íjász Szakosztálya szervezte.

2024. Április 09. 12:27, kedd | Helyi sport

Czakó Zoltán kijutott a Európa-Bajnokságra

Már biztosan megszerezte a válogatott mezt Czakó Zoltán, a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzője.

2024. Április 04. 16:29, csütörtök | Helyi sport

Húsvéti verseny beszámolók a Koppányok tollából

2024. március 29-én Nagypénteken, Domaszéken jártunk a Farkas a Piroskát elnevezésű örömíjászversenyen.

2024. Március 26. 11:01, kedd | Helyi sport

Tavaszi versenyek a Koppányoknál

2024. március 17-én a Magyar Íjász Szövetség 3D Szakága 2024. évi 3D Teremíjász Országos Bajnokságon vettek részt a Koppányok 4 fővel.