Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2018. December 19. 15:12, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Eredményes pályázatok után megkezdődhet a tervek megvalósítása

Eredményes pályázatok után megkezdődhet a tervek megvalósítása

A megyei önkormányzathoz beadott valamennyi pályázatunkat eredményesen elbírálták és megkötöttük a támogatási szerződéseket is.

A nyertes pályázatoknak köszönhetően a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében Kiskunfélegyháza több mint ötmilliárd forintot fordíthat a város fejlesztésére.

A részletekről Csányi József polgármester és Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke közösen számolt be december 17-én, a Városházán tartott sajtótájékoztatón.

Mint ahogy azt Rideg Lászlótól megtudtuk, Bács-Kiskun megyének 63 milliárd forint jutott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programok megvalósítására, ami országos viszonylatban a 3. legjobb eredmény. Ebből a keretből Kiskunfélegyháza 5,5 milliárd forintos fejlesztési lehetőséget kapott, melynek felhasználásáról fontossági sorrend szerint döntöttek.

Arról, hogy városunk ezt az összeget milyen konkrét fejlesztésekre fogja fordítani Csányi József polgármester szólt.

Elsőként említette a „Félegyháza megújul” című projektet, melynek keretében 2 milliárd forintból 60 év után a teljes városközpont megújulhat. Nemcsak a Kossuth utcát érinti a komoly arculati változás, hanem a Béke- és a Petőfi teret, valamint a Hősök parkját is. A jelentősen megnövekvő zöldfelület növényeinek vízellátását automata öntözőrendszer fogja biztosítani az egész belvárosban, illetve szökőkutak, csobogók fogják színesíteni a közösségi tereket.

A központ fejlesztése mellett hangsúlyt fektetnek a város egyéb lakórészeire is, melyre a CLLD programban való sikeres pályázatnak köszönhetően 400 millió forintot fordíthatnak. Ennek keretében a Kossuthváros központjában felújítják a játszóteret és a focipályát, valamint egy pihenőpark is kialakításra kerül. A másik nagy volumenű beruházás a Petőfi lakótelepen várható, ahol az új zöldfelületek kialakítása mellett, bővítik a sportolási lehetőséget: futópályával, kültéri kondiparkkal és egy új futballpályával. De szerepelnek a tervek között új térburkolatos sétányok, ivókút és új játékokkal bővített gumiburkolatos játszótér is.

A sikeres pályázatoknak köszönhető anyagi forrásból részesültek városunk bölcsődéi is, így több intézménybe tudtak pl. háztartási gépeket, bútorokat, játékokat vásárolni.

Említésre méltó az a 400 millió forintos projekt is, melynek keretében városunk valamennyi közintézményére napelem került. A 26 helyszínen megvalósított beruházásnak köszönhetően több millió forintot takarít meg az önkormányzat.

Az Ipari Park fejlesztése tekintetében az alábbiakról számolt be Csányi József polgármester. Az új, mintegy 30 hektáros terület fejlesztésére 1,4 milliárd forintot fordít a város, mely összeget belső aszfaltozott feltáró út-, villamos-, közvilágítási-, víz-, gáz- és szennyvízhálózat, valamint optikai kábelcsatorna rendszert kialakítására fordítják. Emellett folytatódik a már meglévő ipari park fejlesztése is.

2019-ben fog megkezdődni az a nagy volumenű beruházás, melynek keretében dinamikus fejlődésnek indul a Bankfalu városrész. A Vasas sportpályán a tervek szerint egy sport- és szabadidőközpont valósul meg játszóterekkel, fitnesz-, kosárlabda- és futópályával stb. mintegy 307 millió forintból. A térfigyelő kamerákkal ellátott, óriási zöldfelületekkel is rendelkező szabadidőközpont számos szabadidős tevékenységre fog lehetőséget adni.
Emellett az önkormányzat az „Új csillag születik” elnevezésű program keretében a szegregátumban élő emberek életkörülményeinek javítására mintegy 93 millió forintot fordít.

A sajtótájékoztató zárásaként a polgármester beszélt arról a foglalkoztatási paktumról is, mely 421 millió forintos projekt keretein belül nyújt segítő kezet a Kiskunfélegyháza és Kiskunmajsa térségében élő hátrányos helyzetű álláskeresők munkába állásához.

(Fotó: Félegyházi Közlöny)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak:

2024. Április 30. 09:03, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok: