Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2016. December 31. 17:51, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Félegyháza lakóinak mindörökké szívében él Petőfi

Félegyháza lakóinak mindörökké szívében él Petőfi

Hagyomány, hogy a városi ünnepséget követően a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban irodalmi délelőtt keretében emlékeznek a magyar irodalom egyik legnagyobb kiválóságára Petőfi Sándorra, születésének 194. évfordulója alkalmából.

Kállainé Vereb Mária könyvtárigazgató köszöntő szavait követően városunk polgármestere Csányi József szólt az ünneplőkhöz:

„1823. január 1-jének hajnalán éles újszülött sírás hasította ketté a hajnali levegőt a Kiskunságban. Hogy pontosan hol? Már nem tudjuk. Az idő múlásával végképp a homályba vész az. De a költő szíve Kiskunfélegyházán látta meg a napvilágot.”

A polgármester beszédét követően Juhász István tanár úr „Amikor Petőfi boldog volt...” címmel tartott előadást a népes számban megjelent érdeklődőknek.

Mind polgármesterünk, mind pedig Juhász István, városunk díszpolgárának szavai megerősítettek mindenkit abban, hogy Petőfi Kiskunfélegyháza lakóinak szívében örökké él. Hiszen itt áll a ház, melynek udvarán legszebb gyermekéveit töltötte, és itt áll az egykori mészárszék, mely a család felemelkedését hozta és megváltoztathatatlanul itt áll a hős költő szobra, melynek karja büszkén mutat körbe a városba.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 11:13, kedd | Helyi

Ma éjfélig küldheti be az adóbevallását és rendelkezhet adója 1+1 százalékáról

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni hívta fel a figyelmet kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

2024. Május 21. 10:32, kedd | Helyi

Már kirajzolódnak Móra arcvonásai a homokhalomból

Május 17-én nyílt meg a Miénk itt a tér szabadtéri kiállítás, a Petőfi-téren. A megnyitón hangszeren közreműködött Sevecsek Béla.

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.