Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Augusztus 31. 07:00, hétfő | Helyi sport
Forrás: Varga Ferenc

Gólzáporos győzelem a KHTK-tól!

Gólzáporos győzelem a KHTK-tól!

A megyei I. osztályú bajnokság 3. fordulójában Bácsalmás csapata látogatott Kiskunfélegyházára. A hazaiak két győzelemmel kezdték a szezont, a vendégek még nem nyertek mérkőzést.

Kiskunfélegyházi Honvéd TK – Bácsalmási PVSE 5 – 1 (1-0)

Kiskunfélegyháza, 250 néző.

Vezette: Wittmann János (Tóth Ferenc, Topálszki Szabin)

KHTK: Tóth P. – Golovics, Sándor, Valkai, Mizsei F. (Katona B. 46.), Palásti, Ábel, Mizsei A. (Némedi 66.), Szabó A. (Vojtovics 75.), Tóth I. (Szabó T. 75.), Csurka (Zs. Juhász 70.)

Vezetőedző: Némedi Norbert, Edző: Kádár Tamás.

Bácsalmás: Eckert – Bögre, Balázs (Gáspár 60.), Farkas, Snyehola, Harnos, Szávuj, Andelic (Bíró 70.), Németh, Körmöczi (Józsa 60.), Varga. Vezetőedző: Florin Nenad.

Gólszerzők: Németh (30. öngól), Csurka (68.), Katona B. (70.), Golovics (87.), Ábel (90.) illetve Szávuj (85.)

Jók: Ábel, Tóth I., Szabó A., Golovics illetve Farkas, Snyehola, Andelic, Varga.

Piros lap: Harnos (75.)

A vendégek mindig kemény ellenfelei voltak a félegyházi csapatnak. Többnyire küzdelmes összecsapásokat játszottak korábbi mérkőzéseiken egymással a felek.

A szervezetten visszaálló vendégek nagyon jól lezárták kapujuk előterét, a 30. percig kihúzták gól nélkül, pedig a hazai csapat nagyon gólratörően játszott. Tóth István balról beadott élesen, a menteni igyekvő Németh Ákos a saját kapujába helyezett, öngól, 1-0.

Sok labdát nyertek meg a hazaiak a párharcokból, de további gól ebben a félidőben nem esett.

Szünet után a hazai csapat még tempósabbra vette játékát, sok veszélyes helyzetet alakítottak ki a vendégek kapuja előtt. A további gólok remek szögletrúgások után estek. A 68. percben Ábel szögletére Csurka Ádám emelkedett a legmagasabbra és fejjel vette be Eckert kapuját, 2-0. A sorozatos támadások után újabb gólt szereztek a hazaiak, a 70. percben ismét Ábel Zsolt remek szögletrúgása átszállt a védők felett, Katona Balázs közelről betalált, 3-0.

A magabiztos vezetés után a vendégek is igyekeztek, a 85. percben kozmetikáztak az eredményen. Pontrúgást követően a hazaiak kapuvédője Tóth Péter kiütötte a labdát, Szávuj megszerezte, és 20 méterről betalált, 3-1.

A mérkőzés hajrája tartogatta a legnagyobb látványosságot. A nyomasztó fölényben játszó félegyházi csapat mintaszerű távoli átlövésekkel növelte előnyét. A 87. percben Golovics István a kapu bal oldalába bombázott, 4-1. A 90. percben a mérkőzés legszebb gólját láthatta a publikum, Ábel Zsolt rövid labdavezetést követően ballal 30 méterről hatalmas gólt ragasztott a bal felsőbe, 5-1.

A mai mérkőzésen végig a hazai csapat irányította a játékot. A vendégek a 30. percig tudták szorossá tenni a mérkőzést, játékukban sok volt a pontatlanság. A kilátogató szurkolók jól érezték magukat, hiszen a hazai csapat jó játékkal megérdemelt győzelmet aratott.

Némedi Norbert: A nagy meleg ellenére talán szabadabban mozogtunk. Az eredmény ellenére nem volt könnyű mérkőzés. Szervezetten védekezett ellenfelünk, lezárták a területeket, nehéz volt feltörni. Ellenfelünknél új csapatépítés folyik, de továbbra is erősek.

Három győzelemmel kezdtünk, jól rajtoltunk, de hosszú még a bajnokság.

U-19-s mérkőzés:Kiskunfélegyházi HTK-FTSI – Bácsalmási PVSE 3 – 1 (1-1)

Gólszerzők: Rácz Tamás, Horváth Ádám, Fekete Dániel illetve Nincsevics Roland.

Fotók: Rigó Tamás

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 16:16, kedd | Helyi sport

Áprilisi éremeső a Koppányoknál

2024. április 06-án a Kiskunfélegyházi Reptéren versenyeztek a Koppányok. A versenyt mely a 2024-es Sólyompróba sorozat 2. állomása volt, a KHTK Fénypárduc Íjász Szakosztálya szervezte.

2024. Április 09. 12:27, kedd | Helyi sport

Czakó Zoltán kijutott a Európa-Bajnokságra

Már biztosan megszerezte a válogatott mezt Czakó Zoltán, a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzője.

2024. Április 04. 16:29, csütörtök | Helyi sport

Húsvéti verseny beszámolók a Koppányok tollából

2024. március 29-én Nagypénteken, Domaszéken jártunk a Farkas a Piroskát elnevezésű örömíjászversenyen.

2024. Március 26. 11:01, kedd | Helyi sport

Tavaszi versenyek a Koppányoknál

2024. március 17-én a Magyar Íjász Szövetség 3D Szakága 2024. évi 3D Teremíjász Országos Bajnokságon vettek részt a Koppányok 4 fővel.