Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Március 14. 09:00, hétfő | Helyi sport
Forrás: Varga Ferenc

Küzdelmes mérkőzésen nyert a KHTK

Küzdelmes mérkőzésen nyert a KHTK

A bajnokság 18. fordulójában Bácsalmáson csapott össze a két jól felkészített együttes. Egy félidőnyi játék után még vezetett a hazai csapat.

Bácsalmási PVSE – Kiskunfélegyházi HTK 1 – 2 (1-0)

Bácsalmás, 150 néző.
Vezette: Dobó Zoltán (Borbás Bottyán Aurél, Juhász Mihály)

Bácsalmás: Eckert – Pump (Schneider D. 59.), Stojanovic V., Stojanovic M., Farkas, Bögre, Varga (Németh D. 46.), Andelic, Jesic, Balázs, Párczen (Németh Á. 46.)
Vezetőedző: Florin Nenad.

KHTK: Tóth P. – Juhász, (Szabó T. 84.), Dobosi, Medgyesi (Makai 87.), Sándor, Tóth I., Marsa, Katona B., Polgár Sz. (Mizsei F. 56.), Palásti, Zs. Juhász.
Vezetőedző: Szabó István.

Gólszerzők: Stojanovic M. (30.) illetve Medgyesi (67.), Tóth I. (71.)

A hazaiak megfiatalított csapattal vették fel a küzdelmet a címvédő ellen, nagyon megszervezték védekezésüket. A vendégek többet birtokolták a labdát, több szögletet kiharcoltak, távoli lövésekkel veszélyeztették Eckert kapuját.
A hazai alakulat a 30. percben váratlanul vezetéshez jutott, Stojanovic Milos rövid labdavezetést követően 20 méterről hatalmas gólt lőtt a bal felső sarokba, 1-0.
A vendégek nagyon igyekeztek, de nehéz volt feltörni a vendéglátók védekezését, így hazai előnnyel vonultak szünetre a játékosok.

Szünet után a vendégek sorra dolgozták ki helyzeteiket, több labdát tudtak szerezni már a középpályán, csak az egyenlítés maradt el. A párharcokat rendre a félegyháziak nyerték, és a 67. percben egyenlítettek. Csapatkapitányuk Palásti Sándor gólratörően ment előre, szabálytalanul szerelték, a 19 méterről megítélt szabadrúgást Medgyesi László mesterien a jobb alsóba helyezte, 1-1.
A mérkőzés utolsó szakaszában mindkét csapat igyekezett, hogy megnyerje a mérkőzést.
A 71. percben vezetéshez jutott a KHTK, Katona Balázs a jobb oldalon látványos cselekkel megforgatta a hazai védőket, pontosan passzolt a középen érkező Tóth Istvánhoz, aki az ötösön álló Eckert Dávid felett emelt a hálóba, 1-2.

Küzdelmes mérkőzést hozott a mai találkozó, a fiatal és lelkes hazaiak nagyon megnehezítették a vendégek játékát. A mérkőzés befejező részében benne volt a hazai egyenlítés, de a félegyháziak tisztázni tudtak, akik a második félidőben többet tettek a sikerért, így elvitték a három pontot.

Szabó István (KHTK): Nagyot kellett küzdenünk ellenfelünkkel és a pályával is. Nehéz volt feltörni a hazaiak védekezését, sok helyzetet dolgoztunk ki, rendre kihagytuk, és egy gyönyörű góllal vezetést szerzett a bácsalmási csapat.
Szünetben rendeztük sorainkat, hogy még felelőssételjesebben kell futballoznunk. A második félidőben rendkívül szervezetten és odaadóan játszottunk, és ez meghozta gyümölcsét. Véleményem szerint megérdemelten szereztük meg a három pontot.
Bácsalmás erős ellenfél mindenki számára, nem lesz itt egyetlenegy csapatnak se könnyű nyerni. Örülök, hogy felszabadult egy gát a játékosokban és remélem, ez visz bennünket tovább.

U-19-s mérkőzésen:

Bácsalmási PVSE – Kiskunfélegyházi HTK-FTSI 2 – 4 (1-3)

Góllövők: Gulyás Gergely (2) illetve Nagy Gergely (2), Fekete Dániel, Patyi Roland.

(Címlapfotónk illusztráció!)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.