Városlista
2020. szeptember 19, szombat - Vilhelmina

Hírek

2020. Szeptember 15. 18:40, kedd | Helyi
Forrás: Bács-Kiskun Megyei Kórház

Lakossági tájékoztatás koronavírus fertőzés intézkedések kapcsán

Lakossági tájékoztatás koronavírus fertőzés intézkedések kapcsán

A jelenlegi járványügyi helyzet miatt a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban, Kecskeméten a betegbiztonság és a folyamatos betegellátás érdekében az alábbi változások történtek:

A Kecskemét, Nyíri úti székhely Hotel épületében található Krónikus Belgyógyászati Osztály, illetve az Ápolási Osztály átköltözött a Kecskemét, Balaton utcai telephelyre a Reumatológiai Osztály helyére. Kérjük, hogy a hozzátartozóinak szánt csomagot a megfelelő telephelyre juttassák el.

A Reumatológiai Osztály átmenetileg fekvőbetegeket nem lát el, a biológiai terápia és a járóbeteg ellátás változatlanul működik.

A Nyíri úti A épületben található 1. sz. Belgyógyászat-Kardiológiai Osztály átköltözött a Hotel épület 7. emeletére.

A Kecskemét, Nyíri úti telephely bejáratainál továbbra is előszűrésen esnek át a kórházba belépők, dolgozók és betegeket egyaránt. Az intézményben továbbra is teljeskörű látogatási tilalom van érvényben. Maszk használata a kórház teljes területén kötelező.

Koronavírus gyanús betegek ellátására - a betegbiztonság érdekében - az intézmény a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház székhelyén, a Nyíri úton található A (új) épület egyes lezárható, izolálható részeit jelölte ki.

A Sürgősségi Betegellátó Osztály fertőző gyanús betegei az A épület földszintjén kerülnek ellátásra.

A Sürgősségi Betegellátó Osztály ezen kialakított részére is igaz, hogy kizárólag sürgősségi eseteket, vagy háziorvos beutaló alapján mentővel továbbított betegeket láthat el, ezért elsődlegesen kérjük, hogy ilyen jellegű panaszaival először háziorvosához forduljon!
Az enyhe tüneteket mutató koronavírus gyanús eset otthonába bocsátható, otthoni karantén mellett, háziorvosát telefonon értesítse!

A jelenlegi miniszteri utasítás értelmében, ha a páciens otthonában légúti panasz, láz jelentkezik, akkor telefonon kell felhívnia háziorvosát vagy a háziorvosi ügyeletet. Az orvos a telefonos kikérdezés alapján állapítja meg, hogy fennáll-e a koronavírus fertőzés gyanúja, illetve szükséges-e a kórházi ápolás.
Amennyiben fennáll a koronavírus fertőzés gyanúja, de a betegnek enyhe tünetei vannak, akkor otthonában történik meg a mintavétel. Pozitív lelet esetén a beteg otthonában marad, és javasolt a napi telefonos háziorvosi konzultáció.
Amennyiben a betegnek középsúlyos vagy súlyos tünetei vannak, akkor az orvos értesíti az Országos Mentőszolgálatot, utóbbi pedig gondoskodik a beteg kijelölt kórházba történő szállításáról.

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház lakossági tájékoztatóit megtalálja a https://www.kmk.hu/koronavirus-informaciok oldalon.

A betegútra vonatkozó folyamatosan frissített eljárási renddel kapcsolatosan kérjük, tájékozódjon az https://www.nnk.gov.hu/ illetve a https://koronavirus.gov.hu/ oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 19. 08:00, szombat | Helyi

Okok, amiért nehéz megszabadulni a hasi zsírtól

Bár főleg a helytelen táplálkozás okolható az úszógumik kialakulásáért, azért akad még jó pár tényező, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy a hasi zsírpárnáink ragaszkodjanak hozzánk.

2020. Szeptember 18. 15:14, péntek | Helyi

Új vágóüzemmel gazdagodott az Integrál Zrt. Baromfifeldolgozója

A mintegy 1,4 milliárd forint összegű fejlesztést a Pénzügyminisztérium a nagyvállalati beruházási támogatási programban 559 millió forint vissza nem térítendő támogatással segítette.

2020. Szeptember 18. 13:55, péntek | Helyi

A Magyar Kórházszövetség életműdíját idén Dr. Svébis Mihály főigazgató kapta

A Varga Ferenc díj a Magyar Kórházszövetség életműdíja a kórházszövetség ügyében kiemelkedő munkát végző személyiségnek.

2020. Szeptember 17. 16:20, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Tekintsék meg portálunkon friss anyakönyvi híreinket.