Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2016. Október 23. 09:25, vasárnap | Helyi
Forrás: Varga Ferenc

Lendületben a KHTK

Lendületben a KHTK

Már dobogós a Félegyháza.

A bajnokság 11. fordulójában folytatta jó sorozatát a félegyházi együttes. Zsinórban ötödik győzelmüket gyűjtötték be, ezúttal a Kecel ellen rendeztek gólparádét.

Kiskunfélegyházi HTK – Kecel FC 5 – 1 (2-1)

Kiskunfélegyháza, 100 néző.
Vezette: Vörös Gábor (Juhász Andor, Baranyi Ádám)

KHTK: Tóth P. – GOLOVICS, Dobosi, Valkai, Kadosa (Makai 75.), Tóth I. (Marsa 56.), SÁNDOR L., Palásti (Vojtovics 75.), KATONA B., Szabó T. (PÉK 52.), MEDGYESI Vezetőedző: Szabó István.

Kecel FC: Eifert – Vágó (Kővári 46.), Flaisz, HERCZEG R.(Herczeg G. 71.), HERCZEG P. Sendula, Márki, Vata, Nagy, Szabó V., Horváth. Vezetőedző: Kitl József

Góllövők: Tóth I.(11.), Katona B.(16.), Medgyesi (65.), Pék (85.), Marsa (89.) illetve Herczeg R. (22.)

A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, dinamikusabban és céltudatosabban futballoztak, a vendégek játékába több hiba is csúszott, főleg a védekezésre koncentráltak. Nem tudták azonban megállítani a hazai rohamokat, a 11. percben gólt szereztek a félegyháziak, Palásti ívelésébe egy védő beleért, Tóth István érkezett és a kapu baloldalába fejelt, 1-0.
Mind labdabirtoklásban, mind a helyzetek kialakításában szervezetten játszó hazaiak a 16. percben megduplázták előnyüket Katona Balázs találatával, 2-0.
A vendégek nem adták fel, igyekeztek a kicsit megnyugodó hazaiakat hibára kényszeríteni, és a 22. percben Herczeg Róbert ritkán látható nagy gólt rúgott 22 méterről a jobb felsőbe, 2-1.
A félidő további részében főleg küzdelem alakult ki, a kapuk nem forogtak veszélyben.

Szünet után a KHTK koncentrációja nem csökkent, nyomás alá helyezték ellenfelük kapuját, sok helyzet alakult ki. A 65. percben egy szabadrúgást követően Dobosi ívelt a kapu elé, Medgyesi László megelőzte a védőket és a kapu bal oldalába fejelt, 3-1.

A második félidőben a hazaiak vezetőedzője frissítette csapatát, és a beálló játékosok fontos gólokat szereztek. A 85. percben Pék Richárd is betalált, 4-1.
A 89. percben Marsa Levente góljával fölényessé tette a győzelmet, 5-1.

A félegyházi csapat nagyon sok helyzetet kidolgozott, igyekeztek a közönséget kiszolgálni. A vendégek főleg a védekezésre koncentráltak, de nem tudták megállítani a hazaiak kreatív játékát, így a végére gólzáporos hazai siker született. A KHTK győzelmével a táblázat harmadik helyére lépett.

A forduló többi eredménye és a tabella állása

A mérkőzés után a KHTK vezetőedzője, Szabó István így értékelt:
Úgy ítélem meg, hogy kollégám igyekezett megszervezni csapata védekezését. Csapatom nagyon jól dolgozott ezen a mély talajon, szép gólokat szereztünk, igyekeztünk közönségünket kiszolgálni. Cseréink nagyon sokat tettek a győzelemhez, két játékos is fontos gólokat szerzett. Készülünk a következő mérkőzésünkre, a Kalocsa ellen.

U-19-s mérkőzés: Kiskunfélegyházi HTK-FTSI – Kecel FC 4 – 0 (0-0) Góllövők: Ványi Zoltán, Oroszi Attila Olivér, Balog Ákos, Fekete Nándor.

Címkék: foci, Kecel, KHTK, labdarúgás, U-19

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:05, csütörtök | Helyi

Kiválasztották Bács-Kiskun legjobb borait

A gyümölcsös alföldi boroké a jövő – hangzott el a szerdán tizenegyedik alkalommal megrendezett Bács-Kiskun Vármegye Bora versenyen Nemesnádudvaron.

2024. Május 08. 10:25, szerda | Helyi

Oldott hangulatban, lelkesen

A Batthyany Lajos Általános Iskolában április végén rendezték meg a nyolcadik iskola-előkészítő foglalkozást a nagycsoportos óvodások számára.

2024. Május 08. 10:22, szerda | Helyi

Nemzetközi gitárfesztivál

Lengyel Réka a Bécsi Nemzetközi Gitárfesztiválon szerepelt.

2024. Május 07. 10:00, kedd | Helyi

Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi

Matematikával folytatódott kedd reggel 9 órától az írásbeli érettségi.