Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2023. November 20. 16:18, hétfő | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Mézes reggeli a Dózsa Iskolában

Mézes reggeli a Dózsa Iskolában

November 20-án Kis Miklós méhész mézes reggelivel várta a Dózsa György Általános Iskola alsós tanulóit.

Szlovéniából indult el tizenhat évvel ezelőtt az Európai Mézes Reggeli nevet viselő kezdeményezés, amelyhez Magyarország 2014-ben csatlakozott. Kiskunfélegyházán a Dózsa György Általános Iskolában is évről-évre megtartják ezt a rendkívül közkedvelt programot, mely a méhek és az egészséges életmód népszerűsítése mellett ösztönzőleg hat a környezettudatos magatartás kialakítására is.

A program legfőbb célja, hogy felhívják a figyelmet a rendkívül egészséges és értékes táplálékunkra, a mézre, valamint arra, hogy az ásványi anyagokban rendkívül gazdag finomságot már gyermekkorban érdemes beépíteni az étkezésbe.

Kis Miklós petőfiszállási méhész rendkívül érdekes, interaktív előadásban ismertette meg a gyerekekkel a szorgalmas rovarokat, melyek nélkül nem lenne élet a világon. Hiszen amellett, hogy mézet termelnek, nekik köszönhetjük a fák és bokrok beporzását, melyek utána gyümölcsöt teremnek. A méhcsaládok életét, az anyaméh, a dolgozók és a herék feladatát, a méz elkészülésének minden lépését, a méhészek által használt eszközöket, ruházatot érdekes kisfilm segítségével mutatta be a szakember a gyerekeknek, akik tágra nyílt szemekkel csodálták a látottakat. Külön öröm volt a kisiskolások számára, hogy kézbe is foghatták a méz készítéséhez használatos eszközöket, felpróbálhatták a speciális kalapot, sőt az előadás végén háromfajta mézből és virágporból is kaptak kóstolót.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 23. 15:39, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. június 23. - ÉVKÖZI 12. VASÁRNAP

2024. Június 23. 15:38, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. június 23. - ÉVKÖZI 12. VASÁRNAP

2024. Június 22. 18:07, szombat | Helyi

Közös gyakorlással ünnepelték a Jóga Világnapját Kiskunfélegyházán

Hat oktató irányításával gyakoroltak együtt a jóga iránt érdeklődők a Jóga Világnapja alkalmából június 22-én (szombaton) a Hősök Parkjában.

2024. Június 22. 07:35, szombat | Helyi

A száraz időjárás kedvez az aratásnak

Az elmúlt napok nagyrészt száraz időjárása kedvez az aratásnak, de a forróság az érésben lévő búzának sem tesz jót - írta a HungaroMet Zrt. agrometeorológiai elemzésében.