Városlista
2023. december 11, hétfő - Árpád

Hírek

2023. November 20. 16:18, hétfő | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Mézes reggeli a Dózsa Iskolában

Mézes reggeli a Dózsa Iskolában

November 20-án Kis Miklós méhész mézes reggelivel várta a Dózsa György Általános Iskola alsós tanulóit.

Szlovéniából indult el tizenhat évvel ezelőtt az Európai Mézes Reggeli nevet viselő kezdeményezés, amelyhez Magyarország 2014-ben csatlakozott. Kiskunfélegyházán a Dózsa György Általános Iskolában is évről-évre megtartják ezt a rendkívül közkedvelt programot, mely a méhek és az egészséges életmód népszerűsítése mellett ösztönzőleg hat a környezettudatos magatartás kialakítására is.

A program legfőbb célja, hogy felhívják a figyelmet a rendkívül egészséges és értékes táplálékunkra, a mézre, valamint arra, hogy az ásványi anyagokban rendkívül gazdag finomságot már gyermekkorban érdemes beépíteni az étkezésbe.

Kis Miklós petőfiszállási méhész rendkívül érdekes, interaktív előadásban ismertette meg a gyerekekkel a szorgalmas rovarokat, melyek nélkül nem lenne élet a világon. Hiszen amellett, hogy mézet termelnek, nekik köszönhetjük a fák és bokrok beporzását, melyek utána gyümölcsöt teremnek. A méhcsaládok életét, az anyaméh, a dolgozók és a herék feladatát, a méz elkészülésének minden lépését, a méhészek által használt eszközöket, ruházatot érdekes kisfilm segítségével mutatta be a szakember a gyerekeknek, akik tágra nyílt szemekkel csodálták a látottakat. Külön öröm volt a kisiskolások számára, hogy kézbe is foghatták a méz készítéséhez használatos eszközöket, felpróbálhatták a speciális kalapot, sőt az előadás végén háromfajta mézből és virágporból is kaptak kóstolót.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 10. 10:28, vasárnap | Helyi

Fellobbant a lángja a második gyertyának is városunk adventi koszorúján

Városunk adventi koszorújának második gyertyáját a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium igazgatója, Rokolya Csaba gyújtotta meg december 9-én.

2023. December 10. 09:55, vasárnap | Helyi

Megnyitott a mézeskalács meseváros kiállítás

Az adventi időszak szívet melengető hagyományává vált Kiskunfélegyházán, hogy mézeskalácsból mesevárost építenek a szorgos kezű városlakók és az intézmények, illetve cégek, vállalkozások dolgozói.

2023. December 10. 09:21, vasárnap | Helyi

Átvették díjaikat a szilveszteri futás rajzpályázatának nyertesei

Kupát, oklevelet, ajándékcsomagot és saját rajzuk lenyomatával díszített pólót kaptak ajándékba a XXXII. Jótékonysági Jogging Plus Szilveszteri futás, „Rollsped-futam”, utcai futóverseny rajzpályázatának nyertesei.

2023. December 09. 19:08, szombat | Helyi

Luca-napi családi napot rendeztek Félegyházán

A Móra Ferenc Művelődési Központ minden évben megrendezi Luca-napi mulatságát, melyre mindig nagyon sok érdeklődő ellátogat.