Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2020. Október 07. 22:26, szerda | Helyi
Forrás: Csányi József

Nem hagytuk magunkat – Félegyháza talpon maradt

Nem hagytuk magunkat – Félegyháza talpon maradt

Tisztelettel jelentem, erre az évre megnyertük a meccset: Kiskunfélegyháza Város – Válsághelyzet: 1-0. Egyetlen forint külső segítség nélkül átvészeljük 2020-at.

Nem kell a banktól megigényelt és rendelkezésünkre bocsátott 400 millió forint hitelkeretből egyetlen forintot sem lehívnunk.

2014-ben azt a kifejezett célt tűztük magunk elé, hogy Félegyházát a lehető legteljesebb önállóság felé tereljük úgy gazdasági, mint politikai értelemben. Mert úgy gondoltuk, hogy csak a bankoknak és a nagypolitikának való kiszolgáltatottság elkerülésével alapozhatjuk meg annak a városnak a jövőjét, amely az itt élők erejéből, munkájából és tehetségéből képes elboldogulni, jöjjenek bármilyen idők. És jöttek……

Öt hónappal ezelőtt úgy tűnt, hogy az ország több városához hasonlóan Félegyházát is maga alá gyűri a COVID járvány okozta villámcsapásszerű gazdasági visszaesés. Akkor eldöntöttük: bármi áron elkerüljük azt, hogy az önkormányzat kollégák elbocsátására kényszerüljön, fizetéseket csökkentsen, vagy hogy kompromisszumot kelljen kötnünk a város jövőjével kapcsolatban. Egy percre sem felejtettük el azt sem, hogy felelősséggel tartozunk a szociális dolgozókért, óvónőkért, bölcsisekért, könyvtárosokért, konyhásokért, közművelődésben dolgozókért, kertészekért, hivatalnokokért, takarítókért…

Szakmai életünk egyik legnehezebb fél éve következett ezután, amit városházi kollégáinkkal együtt a munkahelyek megőrzéséért, a város zavartalan működését, az uniós beruházások zökkenőmentes folytatásáért vívott küzdelem hatott át. Mi mégis a nehezebb utat választottuk: nem a bankok vállára támaszkodtunk – ahogy tette ezt a város az elmúlt évtizedekben – hanem tudatosan vállalt áldozatok árán igyekeztünk elkerülni a fenyegető adósságcsapdát. Bár az uniós pályázataink megvalósításán kívül minden fejlesztésről, programról lemondtunk, bevallom, így is voltak pillanatok, amikor kilátástalannak tűnt ez a küzdelem.

Természetesen mi sem látunk a jövőbe, de az már biztos, hogy a járvány még hónapokig velünk marad. Azt is látjuk, hogy a tavaszinál is nehezebb időszak előtt állunk, ami nyilván sok meglepetést, kihívást tartogat.

Én arra teszek ígéretet Önöknek, hogy hozzon bármit a jövő, mi továbbra is minden erőnkkel és tehetségünkkel azon leszünk, hogy Félegyháza 2021-ben is kitartson, megőrizve a munkahelyeket, a béreket, ha lassabb ütemben is, de folytatva a fejlesztéseket. Sok nehéz döntés előtt állunk még, de így sem lesz könnyű fenntartani azt a pénzügyi alapot, amit a város biztonsága érdekében létrehoztunk.

Eközben igyekszünk rugalmasak maradni, pillanatok alatt alkalmazkodni a változó körülményekhez, és megfelelő válaszokat adni Félegyháza modern történetének talán legnehezebb időszakában a naponta felmerülő új kihívásokra.

Ehhez kérem az Önök türelmét és megértését.

Tisztelettel:
Csányi József
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak:

2024. Április 30. 09:03, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok: