Városlista
2020. január 26, vasárnap - Vanda

Hírek

2017. Június 16. 08:06, péntek | Helyi sport
Forrás: Vas Tibor

OB kvalifikációtól a kenus versenyig

OB kvalifikációtól a kenus versenyig

Aktívan, íjászattal teltek az elmúlt hétvégék a KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztály életében.

Április végétől számítva hat versenyen vettek részt az ország több településén, illetve két helyen is népszerűsítették az íjászatot Kiskunfélegyházán a Parkerdőben rendezett Majálison és a Platán Általános iskolában tartott Móra Városi napokon.
2017. április 29-én a Sztyeppék Népe Hagyományőrző Íjász Egyesület OB kvalifikációs versenyén négy fővel vettek részt Üllőn. Sikeresen küzdöttek meg a hideg széllel, a cselesen kihelyezett célokkal és a pálya nehézségeivel, hiszen mind a négy versenyzőjüknek sikerült meglőni a kvalifikációs szintet az OB-ra!
Eredmények: Horváth Anna gyerek lány történelmi 2. hely, Horváth Csenge gyerek lány vadászreflex 1. hely, Vasné Köteles Anita felnőtt nő történelmi 4. hely, Vas Tibor felnőtt férfi vadászíj 3. hely.
2017. május 6-án a Kecskeméten a II. Hírös kupán Vasné Köteles Anita és Vas Tibor képviselte a szakosztályt. A versenynek igazi tétje nem volt, hiszen az elmúlt héten már teljesítették a kiskunfélegyházi íjászok az OB. szintet. Így nyugodtan tesztelhették a történelmi EB várható céljait és egy új longbow íjat is. Emellett itt is sikeresen meglőtték a kvalifikációs szintet.
Eredmények: Vasné Köteles Anita felnőtt nő 6. hely, Vas Tibor vadászíj 8. hely.
A kvalifikációs versenyek után egy örömíjászversenyen folytatódott a versenyek sorozata 2017. május 14-én Tiszaföldváron. A 13. Aranyhegy örömíjász versenyen nyolc fővel vettek részt a Fénypárducok. A több ügyességi és mozgó célt felvonultató versenyen öt érmet sikerült gyűjteni a kiskunfélegyházi íjász csapatnak.
Eredmények: ifj. Fetter Tamás - mini fiú tradi - 1. hely, Horváth Anna - gyerek lány tradi - 2. hely, Horváth Csenge - gyerek lány vadászreflex - 3. hely, Anita Vasné - felnőtt nő tradi - 1. hely, Horváth Józsefné 5.hely, Vas Tibor - felnőtt férfi longbow - 1. hely, Horváth József – felnőtt férfi vadászreflex 7. hely, Papp Zoltán – felnőtt féri pusztai 9.hely.
2017. május 20-án Szolnokon immár ötödik alkalommal rendezett örömíjászversenyre öt fővel érkeztek a Fénypárducok. A Tiszaligetben kellemes, árnyékos környezetben húsz célt kellett leküzdeni az íjászoknak.
Eredmények: Vas Bianka - felnőtt nő - vadászreflex 5. hely, Szabó Judit - felnőtt nő - tradi 7. hely, Vasné Köteles Anita - felnőtt nő - tradi 6. hely, Vincze Zoltán - felnőtt férfi - vadászreflex 3. hely, Vas Tibor - felnőtt férfi - longbow 1. hely
A rákövetkező hétvégén versenyre nem jutott idő, de az íjászattól nem szakadtak el a Fénypárducok. Szombaton a Móra Városi napok keretében lövették a lelkes platánosokat és szüleiket, vasárnap pedig Tápiószelén az első íjászbörzén íj és nyíl gyártók, bőrművesek, vesszőfogó készítők munkáit tekintették meg.
2017. június 5-én ismét Tiszaföldváron jártak a Fénypárducok, ahol két körben 12 célt kellett leküzdeni egy barátságos pünkösdi íjászviadal keretei között.
Eredmények: ifj. Fetter Tamás mini fiú tradi 1.hely, Vas Tibor felnőtt férfi longbow 1.hely, Vasné Köteles Anita – felnőtt nő tradi 5.hely
2017. június 11-én kenus, páros íjászversenyre látogattak a Fénypárducok Cibakházára. A versenyen 4 kenuból lövendő vízi célt, és nyolc szárazföldi célt az kellett leküzdeni párokban az íjászoknak. (Legfőbb kedvenc a „vakon” lövés volt.)
Eredményeink:
Pélyi-Pap Tünde és Pélyi Lénárd 19. hely, Vasné Köteles Anita és Vas Tibor 9. hely, Csizmár Csaba és Papp Zoltán 6. hely

A Fénypárducok támogatói: Integrál ZRT, Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Kollégium

Egyéb információk és sok-sok kép: https://www.facebook.com/fenyparducok

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 15. 13:42, szerda | Helyi sport

Évet értékeltek a Koppány Íjászok

Egy új évet mindig évzárás előz meg. December 21-én Kerecsen évzáró összejövetelt tartottak a Kiskunfélegyházi Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sport Egyesület tagjai.

2020. Január 14. 15:23, kedd | Helyi sport

Trungel-Nagy Zalán az év sportolója

Rendkívül sikeres évet zártak a DMTK Kiskunfélegyházi Vízisport Egyesület triatlonistái.

2020. Január 13. 14:11, hétfő | Helyi sport

Móra kupa sakkverseny

Kilencvenhárom játékossal, rekord létszámmal indult Kiskunfélegyházán a Móra Gimnáziumban az idei sakkverseny 2020. január 11-én, szombaton, amelyen a város-, a megye-, sőt az országhatáron túlról is érkeztek vendégek.

2020. Január 13. 08:25, hétfő | Helyi sport

A Kiskunfélegyházi Birkózó SE ismét rendkívül sikeres évet tudhat maga mögött

Az egyesületben utánpótlásképzés folyik, a sportolók életkora 5 és 16 év közötti.