Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. November 14. 06:18, szombat | Helyi sport
Forrás: Adrienn

Pénteken már zörgött a háló a góloktól a műfüves focipályán

Pénteken már zörgött a háló a góloktól a műfüves focipályán

Két hónap szorgalmas és óriási szakértelemmel végzett munkáját követően november 13-án (pénteken) átadásra került a Műfüves focipálya a Honvéd Sporttelepen.

Városunk képviselőtestületének „Kiskunfélegyháza megújul” programjának köszönhetően nem csak az iskolák és közintézmények, hanem a közterületek és sporttelepek is ez évtől kezdődően elindulhattak a fejlődés útján. Már a 2015. évi költségvetésben kicsivel több mint 100 millió forintból próbálja önkormányzatunk azokat a beruházásokat megvalósítani, amiben a fent nevezett objektumok megújulása elkezdődhetett.

„A mai nap kettős alkalmat is takar. Az egyik alkalom, hogy a műfüves focipálya átadásra kerülhet, ami egy pályázati lehetőség kapcsán teremtődött a város részére. A másik apropója a napnak, hogy a móravárosi rész, Kiskunfélegyháza 1. sz. választókörzete Dr. Réczi László önkormányzati képviselő hathatós támogatásával és probléma körbejárásával több területen is megújult.” – mondta az átadási ünnepségen Csányi József, városunk polgármestere.

Ennek egyik része az az átkötő út, amely a móravárosi részt összeköti a Bikaheggyel. Ez az útszakasz mindig problémája volt ennek a városrésznek, hiszen a Móraváros és a Bikahegy a gyalogosok és kerékpárosok részére kulturáltan nem volt összekötve a mai napig. Dr. Réczi László örömét fejezte ki, hogy orvosolni tudta a képviselőtestület segítségével ezt a problémát, és emellett megtudhattuk azt is, hogy a fent nevezett összekötő úttal egyetemben a Fűzfa és Lugas u. között, a Hársfa utcában szintén megújulhatott egy járdaszakasz.

Csányi József polgármester ünnepi szavait követően Balla László alpolgármester mondta el gondolatat az új létesítmény avatása kapcsán. „Azok a sportolók, sportvezetők, akik igazán szeretik a sportot, két dolognak örülnek. Az egyik, ha győz a csapatuk, a másik, ha egy új sportlétesítményt vehetnek birtokukba.”

Egy olyan létesítmény jött létre kb. 2 hónap alatt, amire igazán büszkék lehetünk. Ez a pálya igaz, hogy csak fél nagypálya (64 x 44-es), de 6 csapat az avató ünnepséget követően zökkenőmentesen le tudott bonyolítani egy mini tornát.
Balla Lászlótól megtudhattuk azt is, hogy az önkormányzat kötelességének érzi a sporthoz való hozzájutás lehetőségének biztosítását minden szín alatt, bármilyen gazdasági helyzetben. Az alpolgármester azt is elmondta, hogy ezzel az eseménnyel még nem ért véget a fejlesztés. Városunk vezetése tudja, hogy Kiskunfélegyházán milyenek a sportlétesítmények állaga. Van például egy sportcsarnokunk, ami a pénzügyi lehetőségek ellenére szép, mint ahogyan a Honvéd Sporttelepen a műfüves pálya is színvonalas és szép lett. Az önkormányzat szeretné a sporttelep megújítását folytatni. Rövid időn belül egy szabadtéri kosárlabda pálya megépítése is szerepel a tervek között, ami nyilván nem a versenysportnak fog jó szolgálatot tenni, hanem a tömegsportnak és a szabadidő sportnak.

Az anyagi vonzatát tekintve városunk önkormányzata 18,5 millió Ft + ÁFA összeget tudott elkülöníteni a költségvetésből a műfüves labdarúgó pálya kiépítéséhez, ehhez párosul a megnyert pályázati pénz, mely ennek az összegnek a kétharmada. A munkaterület átadása augusztus 26-án történt meg a Cornus Kert Kft.-nek és a tökéletes, aprólékos munka gyümölcse a november 13-ára érett be.

A nemzeti színű szalag átvágása után birtokba vehették a sportolók városunk új gyöngyszemét, a Honvéd Sporttelep műfüves focipályáját.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.