Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2013. Október 10. 14:15, csütörtök | Helyi
Forrás: - Z. -

Újabb összefogás Kiskunfélegyházán

Újabb összefogás Kiskunfélegyházán

Munkára Félegyháza! címmel indított programot a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület.

Munkára Félegyháza! címmel indított programot a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület. A társadalmi összefogást négy lépésben kívánják megvalósítani, melyek során felmérik a város egy-egy szakterületének jelenlegi adottságait, problémáit, és szakértők, valamint a lakosság segítségével közösen próbálnak megoldást találni. Ennek részeként tartottak kerekasztal beszélgetést október 7-én, a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, ahol a régiók orvosai mondhatták el észrevételeiket.

A kezdeményezés elsődleges célja, hogy új munkahelyek létrehozásával megállítsák és megfordítsák Kiskunfélegyháza lakosságszámának csökkenését, emeljék a város nyújtotta szolgáltatások minőségét, és olyan körülményeket teremtsenek Kiskunfélegyházán, amely nemcsak a város népességmegtartó képességét növeli, hanem a potenciális befektetői kör érdeklődését is felkelti – tájékoztatta a sajtó képviselőit Csányi József, a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület elnöke. A Munkára Félegyháza! program a tervek szerint négy lépésben valósul majd meg, mely szerint az egészségügy, az oktatás, a kultúra és a gazdaság témakörében fejthetik ki véleményüket a szakemberek egy-egy konzultáció alkalmával. Az egyesület célként tűzte ki továbbá azt is, hogy a településfejlesztési program kidolgozásával öt év alatt ötszáz új munkahelyet teremt Kiskunfélegyházán, és az így befolyó plusz adóbevételekből nyílna lehetőség az egészségügyi szolgáltatások fejlesztésére is.

Fotók: Schmidt Réka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 16:56, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 10. 16:54, péntek | Helyi

Vasárnap lesz a májusi vásár Félegyházán

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Piac- és Vásárüzemeltetési részlege tájékoztatja a vásárlókat és az árusokat, hogy a Kiskunfélegyházi Országos Állat és Kirakodó vásár időpontja: 2024. május 12. (vasárnap).

2024. Május 09. 09:05, csütörtök | Helyi

Kiválasztották Bács-Kiskun legjobb borait

A gyümölcsös alföldi boroké a jövő – hangzott el a szerdán tizenegyedik alkalommal megrendezett Bács-Kiskun Vármegye Bora versenyen Nemesnádudvaron.

2024. Május 08. 10:25, szerda | Helyi

Oldott hangulatban, lelkesen

A Batthyany Lajos Általános Iskolában április végén rendezték meg a nyolcadik iskola-előkészítő foglalkozást a nagycsoportos óvodások számára.